Monogram photo art



Dove / Duvan
30x40 cm, 2007
ram 40x50 cm 

Paris är vackert när som helst på året. Men är för mig bäst i februari, då trädens grenar är nakna och som levande skulpturer. Denna knut av grenar, som ett virrvarr, finns över hela staden. Och duvan, som sitter högst upp på en gren får oss att höja våra blickar och njuta av grenarnas skönhet.


Rainy day 
in Paris /
En regnig dag 

i Paris
30x40 cm, 2007
ram 40x50 cm

En klassisk situation. Två gentlemän i en lågmäld konversation. Vad pratar de om? Om nyheterna? Om vädret? Om fotboll? Eller om varför mamma dröjer så länge i affären?

Smile! / Le!
30x40 cm, 2004
ram 40x50 cm

Barn är som vinden. Det är omöjligt att styra dem. På bilden - Petya, min kompis’ son. Jag bestämde mig för att göra ett trevligt porträtt av ett charmigt barn och bad honom: “Petya, le!” Resultatet syns på bilden. Ytterligare en påminnelse för oss vuxna att barn är spontana och oförutsägbara.


Dialog
50x70 cm, 2007

Parisiska träd är vackra på vintern. Här är ett par duvor som har slagit sig ner på ett träds grenar. Är detta ett lyckligt möte? Kommer de att bli ett par? Eller kommer de att flyga isär och aldrig träffa varandra igen?


Summer sunset / Sommar, solnedgång
50x70 cm, 2009

Havet, solen, sanden. Gå upp ur saltvattnet, skaka sanden av fötterna, sätt på sandalerna och gå hem. Minns en ljus och solig dag. Tyst glädje på sommaren.

Gurzuf
40x50 cm, 2001

Gurzuf heter en liten by på Krim vid Svarta havskusten. Den här hunden kom precis upp ur vattnet, skakade sig och väntar på sin husse, som fortfarande plaskar i havet. En varm augustidag. Lugnt och stilla.



Jardin des Tuileries
30x40 cm, 2007, ram 40x50 cm

Välkänd plats i centrala Paris. En av stadens symboler. Bänkar, stigar, människor på promenad. Jag bestämde mig för att ta en av dessa obligatoriska turistbilder, när plötsligt ett högt ljud skrämde fåglarna på den gyllene fontänens släta vattenyta. De flög rakt uppåt. Och för en sekund blev centrum av Paris förvandlat till en havskust med fiskmåsskrik och ljudet av vågor.

Friday night / Fredag kväll
30x40 cm, 1995


Bilden togs på en Italien-inspirerad innegård i södra Ryssland. Den unga flickan är full av förväntningar och förbereder sig för en utekväll i staden. Idag är modellen på bilden en framgångsrik kvinna med man och två barn. Men på den här bilden en för evigt ung kvinna i väntan på kvällen.